Matkailupalvelu, josta pidän: retkipaikka.fi

1) Mikä on Retkipaikka.fi?


Retkipaikka on yhteisö ja Suomen suosituin luontomatkailu- ja outdoorsivusto, mutta myös paljon muuta. Kaiken keskipiste on ryhmäblogi, jossa kirjoittajat kertovat tarinoita retkistä ja paikoista, joissa ovat käyneet. Blogin ympärille on kasvanut aktiivinen verkkoyhteisö, ja Retkipaikka on myös kirja, mobiilisovellus sekä pian myös tv-ohjelma. Lisäksi tuotamme myös Retkipaikka-nimistä palstaa Suomen Ladun Latu & Polku -lehteen.




2) Miten retkeilijä hyötyy palvelustanne?


Lukiessa on riski innostua niin paljon, että lähtee itsekin retkelle. Ja tulevien retkien suunnitteluun Retkipaikka on erinomainen väline. Pyrimme välittämään juttujemme kautta kokemuksia, kertomaan nimenomaan sen, millaista paikassa on käydä. Sen lisäksi Retkipaikan kautta löytää samanhenkisiä ihmisiä, voi jakaa omia kokemuksiaan ja välillä annamme myös vinkkejä varusteisiin liittyen. Mutta tärkein on tuo paikkojen löytäminen. Toivomme, että mahdollisimman moni löytäisi kauttamme uusia kiinnostavia paikkoja retkiensä kohteiksi ja ehkä näkisi myös tutun ympäristön uudella tavalla.

3) Miten matkailuyritys voi hyötyä palvelustanne?


Tuomme paikkoja ja palveluita ihmisten tietoisuuteen ja saamme heidät janoamaan kokemuksia.  Lisäksi sisältömme avulla asiakkaan omista kanavista sosiaalisessa mediassa ja uutiskirjeistä on mahdollista saada paljon enemmän irti. Retkipaikan jutut saavat ihmiset liikkeelle. Blogaajien kokemuksista lukeminen innostaa: ”minä haluan kokea tuon saman!” Kauttamme voi löytyä paikkatietoa tai tarinoita, jotka on ovat mielenkiintoisia kertoa matkailuyrityksen asiakkaille.  Tärkein on tietysti alueen ja paikkojen kuitenkin esilletuominen ja vetovoiman lisääminen.

4) Miten markkinoitte palveluanne?


Julkaisemalla hyvää sisältöä aktiivisesti ja säännöllisesti, ylläpitämällä some-yhteisöä sekä olemalla esillä kaikissa kanavissa joissa se on mielekästä. Korkealaatuinen sisältö on parasta markkinointia ja palvelun käyttäjät parhaita mainostajia. Sisältömme jakaminen on tehty niin helpoksi kuin mahdollista ja toisaalta samaan aikaan teemme pitkäjänteistesti töitä sen eteen, että juttumme löytyvät hakukoneista ensimmäiseltä sivulta ja mahdollisimman korkealta.

Lisäksi pyrimme esiintymään mediassa aina kuin mahdollista. Varsinaista maksettua mainontaa olemme tehneet hyvin vähän, vaan keskittäneet sen panostuksen kumppaneiden kanssa tuotetun sisällön esilletuomiseen.

5) Mikä on tällä hetkellä tehokkainta markkinointianne, miksi?


Laadukas sisältö, hakukoneet ja sosiaalinen media yhdessä. Uudet jutut saadaan leviämään omien ja kumppaniemme some-kanaviemme kautta ja vanhat tuovat jatkuvasti sekä hakukoneiden kautta tulevaa pitkän hännän liikennettä että myös siitä syntyvien uusien some-jakojen kautta.

6) Miten kehitätte markkinointianne?


Toinen on, että teemme pyrimme tekemään käyttäjistä tilaajia mobiilisovelluksemme myötä, jolloin meillä on jatkuva, yksilöllinen kanava dialogiin asiakkaiden kanssa. Toinen on ansaitun median laajempi hyödyntäminen.

7) Miten markkinointinne on onnistunut eli kuinka paljon teillä on kävijöitä verkkosivuillanne, ystäviä sosiaalisessa mediassa jne.?


Kesällä 2015  Retkipaikassa vieraili jo yli 80 000 eri kuukausikävijää ja vuositasolla juttuja luetaan n. 1,5 miljoonaa kertaa. Facebookissa meillä on tykkääjiä hieman yli 120000 ja ryhmässä noin 10000 jäsentä. Instagramissa huidellaan 1100 seuraajassa ja Twitterissä 1600 on ohitettu.

8) Minkälaisia tulevaisuuden suunnitelmia teillä on?


Haluamme jatkossa edistää luontomatkailun ja ylipäänsä kaiken matkailun kehittämistä Suomessa. Tavoitteenamme on tarjota pidempi osa arvoketjua, eli luoda vetovoimaisen median kylkeen palveluiden kauppapaikka. Tulemme laajentamaan sisarpalveluiden kautta Retkipaikkaa uusiin kieliversioihin sekä tuomaan samalla konseptilla toimivan kaiken muun Suomessa tapahtuvan matkailun kattavaan palveluun. Sen rinnalla kehitämme sisällön vetovoimaa hyödyntävää palvelua, jonka kautta eri matkailupalveluiden löytäminen ja ostaminen käy helposti. Eli turistin ei tarvitse välttämättä tietää ennakkoon, mitä hän haluaa tehdä ja mistä sen voi ostaa. Ja uskomme siihen, että mitä kattavammin tarjonta saadaan yhteen osoitteeseen, niin sitä suurempi vetovoima sille syntyy.